Monday 14 December 2015

Χρωματούπολη - Όταν ένα 11χρονο κορίτσι η Αριάδνη, ονειρεύεται και οραματίζεται τον κόσμο του παραμυθιού, τα χρώματα ζωντανεύουν!


Κάποιοι από σας που κρατάτε αυτό το βιβλίο ίσως να έχετε
ταξιδέψει σε πολλές διαφορετικές χώρες. Όμως σαν αυτή, τη χώρα της Χρωματούπολης σίγουρα δεν έχετε ξαναβρεθεί! Γι’ αυτό ελάτε γρήγορα και πάρτε μόνο ένα πράγμα μαζί σας… τη φαντασία σας! Γιατί σ’ αυτή την παραμυθένια πόλη που όλα είναι αλλιώς, οι κάτοικοι είναι ξεχωριστοί, το τοπίο ιδιαίτερο, ακόμη και αυτός ο παράξενος βασιλιάς Έβενος και η όμορφη βασίλισσα Παλέτα έχουν ένα μυστικό για σας!

Διαβάστε την νέα παιδική ιστορία της Αριάδνης και της Εύας, με τίτλο «Χρωματούπολη».
Το παραμύθι προέκυψε μέσα από μια καθημερινή συνομιλία μαμάς και κόρης. Η μικρή Αριάδνη, ένα 11χρονο κορίτσι που λατρεύει τα παραμύθια και τη ζωγραφική, μαζί με την μαμά της, εικαστικό, εικονογράφο-συγγραφέα Εύα Τζαγκαράκη, ταξίδεψαν νοερά μέσα στην φαντασία και το χρώμα για να δημιουργήσουν από κοινού τη «Χρωματούπολη».
Το παραμύθι, μέσα από το ταξίδι του θέλει να γνωρίσει στους μικρούς φίλους και αναγνώστες τις βασικές αρχές των χρωμάτων με διασκεδαστικό τρόπο!

ISBN:978-618-5123-51-2
Σελίδες: 42
Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα.

fylatos.com/shop

Ένα καλοκαιρινό πρωινό μιας συνηθισμένης μέρας, ξεκινήσαμε μια κουβέντα μαμά και κόρη, μόνο που αυτή την φορά οι λέξεις ήταν εμπνευσμένες από χρώματα, φαντασία και παραμύθια. Έτσι η Αριάδνη άρχισε να μου διηγείται το δικό της παραμύθι, ενθουσιασμένη με την ιδέα της. Εγώ την συμβουλεύα και της έδινα κάποιες ιδέες που η μικρή 11χρονη συγγραφέας μας τις αναδείκνυε μονομιάς! Αργότερα η Αριάδνη πέρασε στα σχέδια των έργων και με ακουαρέλλες, κολαζ και μικτή τεχνική προχωρήσαμε στην εικονογράφηση.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις εκδόσεις Φυλάτος και την εκδότρια μας Άννα Παππά για την αρχή του ταξιδιού αυτού του παραμυθιού. Η Αριάδνη και εγώ ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να γίνει ένα όμορφο μέσο ως βιβλίο για να μάθουν τα παιδιά τα χρώματα! Μαθαίνουμε παίζοντας και διαβάζοντας και ισχύει για όλα τα παιδιά! Και τα χρώματα είναι παιχνίδι και ζωή!

No comments: