Sunday 27 December 2015

"Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ" Χαμόγελο για τα παιδιά που έχουν ανάγκη μέσα από την εθελοντική εικαστική ομάδα προσφοράς

Αυτές τις μέρες τις όμορφες τις γιορτινές, έχουμε πολλοί από εμάς το σπιτικό μας το ζεστό, ένα πιάτο φαΐ φτιαγμένο με πολύ αγάπη για τους δικούς μας ανθρώπους και γιορτινή διάθεση με γέλια και χαρά.
Είναι όμως κάποια παιδιά που δεν τα έχουν όλα αυτά. Αυτά τα παιδιά που χρειάζονται την φροντίδα και το χαμόγελο που μπορεί να τους προσφέρει μια ομάδα που ονομάζεται "Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ". Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα εικαστικών επεμβάσεων (τοιχογραφίες, προσφορά έργων) σε ιδρύματα, νοσοκομεία, ειδικά σχολεία. Αυτές τις γιορτές κάποια παιδιά που δεν τα ευνόησε η ζωή θα χαμογελάσουν γιατί ο χώρος τους θα ομορφύνει ή θα μάθουν την αξία της τέχνης μέσα από ένα έργο που θα τους χαριστεί. Αυτά για να ξεχνάμε τα δικά μας προβλήματα και να γνωρίσουμε την χαρά της προσφοράς. 
Προσωπικά έχω στείλει πολλές φορές έργα σε ιδρύματα που συνεργάστηκαν οι "Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ". Πρόσφατα ήταν στην Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», στην Νέα Σμύρνη. Εκεί φιλοξενούνται κορίτσια ηλικίας 12-22 ετών, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τα δύο τελευταία έργα μου για την Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» ήταν για ένα κοριτσάκι 13 χρονών. Το σχόλιο της ήταν " Μα καλά πως ήξερε ότι αγαπώ την μουσική?" Χαίρομαι λοιπόν που το πέτυχα!
Εύχομαι σε όλα τα τα γλυκά παιδάκια να έχουν ότι επιθυμεί η γλυκιά και αθώα καρδούλα τους κάθε ώρα και κάθε στιγμή. Γιατί ότι αποκτάμε δύσκολα, δεν ξεχνιέται ποτέ! Μας διαμορφώνει, το αγαπάμε και είναι η δυναμή μας! Καλή χρονιά λοιπόν γεμάτη δημιουργία για όμορφες ψυχούλες!
zografoisedrasi.gr
facebook.com/pages 
xatzikonsta.gr





 Φιλανθρωπική εκδήλωση: Μια μέρα με τον Άη Βασίλη" και τα παιδιά από το "Χαμόγελο του Παιδιού Μύτικα", την Κυριακή 20 Δεκέμβρη 2015, στο ειδυλλιακό Κτήμα "Βάι" στα Ψαχνά, στην Εύβοια.
Ήταν αφιερωμένη κυρίως στα παιδιά απο το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και όχι μόνο...
Η ομάδα μας ζωγράφισε τον "Τοίχο των ευχών" και με την βοήθεια των παιδιών γράψαμε όλοι τις ευχές μας! Τα παιδιά συμμετείχαν σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες κι η εκδήλωση σημείωσε με μεγάλη επιτυχία, με τη Μίνι και τον Μίκυ, τον Παπαστρούμφ τον Χιονάνθρωπο, Καλλικαντζαράκια κι άλλους αγαπημένους φίλους των παιδιών να κυκλοφορούν ανάμεσα μας και να συμμετέχουν...





















No comments: