Monday 11 January 2016

Με ένα μικρό μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί δημιουργεί «γλυπτική με χαρτί»!

 Η Μάουντε Γουάιτ είναι μια καλλιτέχνης από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης που κόβει μικροσκοπικά κομμάτια χαρτιού για να αποκαλύψει απίστευτα περίπλοκες και πολύ όμορφες σκηνές, απλά κόβοντας με ένα ψαλίδι κομμάτια χαρτιού.
Η Γουάιτ αποκαλεί την τεχνική της «γλυπτική με χαρτί». Οι περισσότερες από τις δημιουργίες της είναι από απλό, λευκό χαρτί αν και κάποια από τα έργα της τα έχει κατασκευάσει από ξεθωριασμένους οδικούς χάρτες.
Μεγαλώνοντας η Γουάιτ διαπίστωσε ότι το ιδανικό μέσο για να φέρει αυτά τα κρυφά μηνύματα στην επιφάνεια, ήταν το χαρτί. Το απλό, λευκό, συνηθισμένο χαρτί.
Στα δαντελωτά έργα της θα βρείτε πουλιά με όμορφα φτερά, ελέφαντες να χορεύουν αλλά και κορίτσια με δράκους. Η ίδια η Γουάιτ είπε ότι από μικρό παιδί, έψαχνε για κρυμμένη ομορφιά στα πιο  απροσδόκητα μέρη.
«Πάντα έψαχνα κάτω από τα αντικείμενα, ή μέσω αυτών,» γράφει στην ιστοσελίδα της. «Πάντα πίστευα ότι αν κοιτάξετε αρκετά προσεχτικά, θα δείτε κάτι πολύτιμο και κάτι καινούργιο. Ίσως κάτι απίστευτα αρχαίο και ιερό».












Πηγή: tilestwra.com

2 comments:

Mia Petra said...

Μου άρεσε πάρα πολύ το τελευταίο! Είχε κάτι από όλα τα άλλα :) Καλησπερούδια και φιλιά Εύα μου :)

Anonymous said...

Χαίρομαι που σ' άρεσε φίλη μου! Πολλά φιλιά!